Millennial spreker millennial lezing millennial presentatie Jasper Scholten het millennial mysterie boek dagvoorzitter zingeving innoveren talentontwikkeling stress burn-out leidinggeven
Het was heel verhelderend voor velen, een van de aanwezige managers gaf aan dat eigenlijk elke manager dit zou moeten horen!
— NPO
Jasper heeft ons in anderhalfuur laten kennis maken met de doelgroep millenials. Wie zijn ze, wat drijft ze en hoe kunnen we deze generatie aan talent op juiste wijze ontwikkelen op de werkvloer. Een leuke interactieve sessie met veel food for thought!
— Directie Mars Nederland
Door Jasper’s kennis van wat millennials drijft en zijn prettige manier van voor de groep staan, hebben we na de verdiepende lezing een mooie dialoog gevoerd over het onderwerp. De deelnemers waren enthousiast en gingen blij met zijn boek naar huis!
— De Transformatie Groep
Op het kick-off event van YoungUSG heeft Jasper op enthousiaste wijze een leuke lezing bij ons verzorgd. Mét herkenbare voorbeelden en veel praktische tips!
— USG Nederland
Jasper heeft ons management en detacheringsteam op een heldere en inspirerende wijze inzicht gegeven in de (belevings)wereld van (de) millennials. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid wist hij op ontspannen wijze de groep te betrekken en ging er voor velen een wereld open. In 2019 willen we aan dit ‘binden en boeien’ verhaal een vervolg geven door samen met Jasper te bouwen aan de brug die de generaties binnen onze organisaties dichter bij elkaar moet brengen.
— Involon

Kennis- en inspiratiesessies

Jasper is een veelgevraagd spreker rondom het thema ‘millennials op de werkvloer’. Er is steeds meer vraag bij organisaties, netwerk- en young professionalverenigingen over duidelijkheid rond dit thema. Dat is niet vreemd als jij je bedenkt dat er naar schatting 100,000 millennials (20-35 jarigen) thuis zitten vanwege te veel stress en 85% van de millennials actief twijfelt aan zijn of haar werk- en privéleven. Hoe komt dit? Wat zijn de verklaringen hiervoor? Is er iets aan te doen? Zo ja, wat?

Dit zijn logische en voor de hand liggende vragen. Echter verschillen de antwoorden en de redenen per organisatie en per millennial. Desondanks zijn er een hoop trends en algemene delers te ontdekken. Tijdens mijn presentaties ga ik dieper op deze zaken in en maak ik de koppeling met jouw organisatievraag. Vanzelfsprekend zijn mijn sessies geen collegepraatjes of zendmomenten, maar interactieve inspiratiemomenten die aansluiten op publieksbehoeften van nu.

In onderstaand overzicht vind je de meest voorkomende subthema’s en/of organisatievragen die ik behandel tijdens mijn presentaties. De inhoud is o.a. het resultaat van mijn onderzoeken (o.a. mijn boek en Het Millennial Onderzoek 2018), opdrachten bij 40+ organisaties en kennis van de laatste wetenschappelijke onderzoeken.

Wat mij uniek in Nederland maakt is dat ik zowel de millennial- als de HR-pet op kan zetten, waardoor ik zowel bij organisatie- als millennialvraagstukken de diepte in kan (NL en ENG).

millennial spreker lezing millennial dagvoorzitter generaties stress management burn-out onder millennials

Millennial intro -
Waarom zijn wij zoals we zijn?

- Waar komen de vele burn-outs onder millennials vandaan?
- Welke spanningsvelden spelen in het leven van millennials?
- Zijn millennials echt lui en verwend?
- Wat is de reden voor het ‘is dit alles?’ gevoel onder millennials?
- Wat willen millennials nu echt op werk? 
- In welke mate zijn wij anders dan vorige generaties?
- Wat kunnen we doen aan de bizarre stress en ‘is dit alles?’ cijfers?

talentontwikkeling millennials advies opleiding ontwikkelen millennial auteur traineeship het millennial mysterie generaties

binden en boeien
van millennials

- Hoe kunnen we jonge talenten beter aantrekken?
- Hoe kunnen we talenten behouden voor onze organisatie?
- Wat is hun ontwikkelingsbehoefte?
- Hoe kunnen we talentontwikkeling van millennials beter vormgeven?
- Wat vinden ze belangrijk in het werk?
- Welke arbeidsvoorwaarden passen het beste bij hen?
- Waar halen millennials de meeste motivatie vandaan?
- Wat voor begeleiding hebben zij nodig?

millennial spreker generatie stress lezing dagvoorzitter jasper millennials energiemanagement stress millennials

leidinggeven
aan millennials

Leidinggeven aan millennials

- Welke leiderschapsstijl past het beste bij millennials?
- Wat zijn de werkbehoeften van millennials?
- Waar verliezen millennials de meeste werkenergie op?
- Hoe ziet de balans vrijheid vs kaders scheppen eruit?
- Hoe ga ik om met hun hoge verwachtingen?
- Hoe verhoog ik de betrokkenheid van millennials?
- Hoe creëer ik een betere samenwerking met mijn jongste collega’s?

millennial spreker innovatie innoveren met millennials auteur dagvoorzitter millennials stress energiemanagement burn-out auteur het millennial mysterie.JPG

samenwerken met millennials

Samenwerken met millennials

- Wat kunnen we doen om onze organisatie millennialproof te maken?
- Hoe betrek en begeleid ik millennials in een innovatieproces?
- Wat kan ik doen om de generatieverschillen op de werkvloer te overbruggen?
- Hoe ga ik om met hun hoge verwachtingen?
- Hoe zorgen wij ervoor dat we niet teveel naar de millennialpijpen gaan dansen?

Contact

Mocht je een andere vraag hebben dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan contact op via het formulier of stuur direct een mail naar hallo@ jasper-scholten.nl. We bespreken vervolgens waar de behoeften liggen en in hoeverre ik jullie daarin wel of niet kan helpen.

Ook directe boekingen en aanvragen kunnen via het contactformulier worden geregeld.

Naam *
Naam