Lezingen

Voor zowel organisaties als particulieren geeft Jasper regelmatig lezingen. In het overzicht hiernaast vind je data waarop het publieke lezingen geeft. Onder aan de pagina kun je lezen over de drie onderwerpen waar Jasper over spreekt. Ook kun je hier gelijk aanmelden voor een van de lezingen. 

De onderwerpen zijn:

* millennials - wat is dat toch met ons?

* Spiritualiteit voor niet-zweverige mensen


Millennials - was is dat toch met ons?

In Nederland leven op dit moment ongeveer 3,1 miljoen Millennials; mensen geboren tussen 1985 – 2000. Het is een generatie die is opgegroeid in een wereld van onbegrensde mogelijkheden. De kenmerken van  Millennials zijn: gedrevenheid,  saamhorigheid en zoeken naar geluk/zingeving in het leven. Je mag verwachten dat alles koek en y is (generatie Y is een synoniem voor Millennials). 

Helaas is dat niet het geval. Op dit moment zitten naar schatting 75,000 duizend jonge volwassenen (20 – 35 jaar) ziek thuis vanwege te veel stress. Dat is vergelijkbaar met het aantal inwoners van de steden Gouda en Lelystad! Uit andere onderzoeken komt naar voren dat een hoop Millennials al voor hun 30e levensjaar al rondlopen met een 'is dit alles?' gevoel, ook wel de Quarterlife Crisis genoemd. De voldoening die ze zoeken in het leven lijken ze niet te vinden. 

Tijdens deze presentatie vertel ik meer over deze groep bijzondere mensen. Ik geef antwoorden op de volgende vragen: Wat drijft Millennials? Waarom zijn zij zoals ze zijn? Wat zijn de onderliggende oorzaken die zorgen voor dit vastlopen? Wat zijn de oplossingen om toch meer voldoening in het leven te ervaren?

Tickets zijn €12,50 per stuk, exclusief transactiekosten


Spiritualiteit voor niet-zweverige mensen

Vaak kennen we wel iemand in onze omgeving die zich bezighoudt met yoga en meditatie of boeken leest van Eckhart Tolle, Deepak Chopra of Tijn Touber. Waarom doen deze mensen dat? Wat weten zij wat een hoop andere mensen niet lijken te weten? Deze vragen stelde ik mezelf tien jaar geleden voordat ik begon aan mijn spirituele ontdekkingsreis. 

Wat mij al snel opviel is dat spirituele ontwikkeling een individueel traject is. Bewandelaars van dit pad moeten hun eigen pad en antwoorden maar zien te vormen. Er zijn weinig mogelijkheden om even snel bijgespijkerd te worden. Dat heeft er toe geleid dat ik zelf op zoek ben gegaan naar antwoorden. Langzaam maar zeker begon ik de rode draad te ontdekken tussen de verschillende spirituele stromingen en hun gedachtegoed. Het werd mij duidelijk dat spiritualiteit helemaal niet vaag of zweverig hoeft te zijn. Sterker nog, onder het zweverige jasje van spiritualiteit zitten veel nuttige methoden voor meer plezier, gezondheid en voldoening. Veel methoden zijn ondertussen al wetenschappelijk onderzocht. Wat blijkt? Ze werken! Als echte pragmatist ben ik spiritualiteit gaan zien als persoonlijke ontwikkeling 2.0.

Tijdens deze lezing vertel ik meer over deze pragmatische methoden en leg ik in jip-en-janneketaal uit hoe verschillende stromingen antwoord geven op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘hoe kan ik bereiken wat ik wil?’

Tickets zijn €17,50 per stuk, exclusief transactiekosten

Tot op een van de lezingen!