Het was een super inspirerende avond! Een krachtige presentatie, goede interactie en je openheid was bijzonder. Ik zag dat het boek in jou is en je draagt het uit.
— Joke, millennial lezing
Je verhaal resoneert ontzettend en daagt uit om jezelf beter te leren kennen. Ik gebruik je “kern” model nu dagelijks bij het maken van beslissingen.
— Matthijs, millennial lezing

Lezingen

Voor zowel organisaties als particulieren geeft Jasper regelmatig lezingen. De lezingen voor organisaties gaan over 'energiemanagement' en 'millennials' (hoe maak jij jouw organisatie millennialproof?). 

In het overzicht hiernaast vind je data waarop de publieke lezingen plaatsvinden. Onder aan de pagina staan de twee onderwerpen van deze lezingen. Ook is het mogelijk om je via bijgevoegde link aan te melden.

Update: de eerst volgende publieke lezing zal pas in het najaar van 2018 plaatsvinden. 

De onderwerpen van de publieke lezingen zijn:

* millennials - what the bleep is going on?

* Spiritualiteit voor niet-zweverige millennials


millennials - what the bleep is going on?

Er wonen 3,1 miljoen millennials, geboren tussen 1985 – 2000, in Nederland. Het is een generatie die is opgegroeid in een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Alles lijkt koek en y.  Toch is er iets aan de hand. Op dit moment zitten naar schatting 100,000 millennials ziek thuis met een burn-out of depressie. Dat is vergelijkbaar met het aantal inwoners van Delft! Er zijn nog meer millennials die rondlopen met een 'is dit alles?' gevoel. Hoe kan dat?

Tijdens deze lezing ontdek je:
-       Wat de verschillen zijn tussen millennials en andere generaties
-       Wat andere generaties niet lijken te weten over ons
-       Hoe het komt dat er zovelen kampen met een burn-out of depressie
-       Waar het ‘is dit alles?’ gevoel vandaan komt
-       Wat we kunnen aan deze problematische cijfers.

Het is een interactieve lezing waarin tijd wordt gemaakt voor het delen van ervaringen en gedachtegoeden van de aanwezigen. Het is een maatschappelijk probleem dat aangekaard mag worden. Tickets zijn €15 per stuk, exclusief transactiekosten


Spiritualiteit voor niet-zweverige millennials

Je bent millennial. Je hebt te maken met legio keuzemogelijkheden, je voelt de druk om nu de juiste afslagen te nemen op het gebied van relaties en werk, en je worstelt met vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik?’. Deze zaken zorgen naast keuzestress ook voor een groeiend aantal burn-outs, depressies en het ‘is dit alles?’ gevoel onder millennials. Het is niet vreemd dat steeds meer millennials op zoek gaan naar de zin en betekenis van het leven. Dat concludeerde ook de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli die stelde dat een persoonlijke crisis vaak vooraf gaat aan een spirituele ontdekkingsreis.

Maar waar begin je? Wat ga je lezen? Waar gaat spiritualiteit in hemelsnaam over? Kortom, er zijn genoeg vragen en redenen om snel de handdoek weer in de spirituele ring te gooien. Maar, dat lost je problemen niet op. Sterker nog, je bent misschien nog wel verder afgedreven van waar je eerst stond.

Gelukkig hoeft dat allemaal niet te gebeuren. Wanneer je de rode draden ontdekt wordt het al snel duidelijk dat onder het complexe jasje van spiritualiteit boordevol methoden zitten voor een gelukkiger leven. Daar gaat deze pragmatische lezing over.

Aan het eind van de lezing weet je:
-        Wat (pragmatische) spiritualiteit is
-        Wat verschillende stromingen/religies beogen
-        Wat de sleutel tot geluk is
-        Hoe je die sleutel kunt gebruiken
-        Wat de relatie tussen spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling is
-        Dat spiritualiteit helemaal niet-zweverig hoeft te zijn

De lezing is ook geschikt en toegankelijk voor niet-millennials. Tickets zijn €17,50 per stuk, exclusief transactiekosten