Back to All Events

Spiritualiteit voor niet-zweverige millennials

Je bent millennial. Je hebt te maken met legio keuzemogelijkheden, je voelt de druk om nu de juiste afslagen te nemen op het gebied van relaties en werk, en je worstelt met vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik?’. Deze zaken zorgen naast keuzestress ook voor een groeiend aantal burn-outs, depressies en het ‘is dit alles?’ gevoel onder millennials. Het is niet vreemd dat steeds meer millennials op zoek gaan naar de zin en betekenis van het leven. Dat concludeerde ook de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli die stelde dat een persoonlijke crisis vaak vooraf gaat aan een spirituele ontdekkingsreis.

Als je nog niet/net aan deze reis bent begonnen dan zul je waarschijnlijk net zoals al je voorgangers flink overdonderd kunnen voelen. ‘Waar begin ik?’ ‘Wat moet ik lezen?’ ‘Wat is het ego?’ ‘Wat is het nut van yoga en meditatie?’ Behalve deze vragen zul je ook al snel tegenstrijdigheden ontdekken. Gaat het om de mind of om het hart? Moet ik nu wel of niet aandacht aan m’n lichaam schenken? Naar wie kan je beter wel luisteren en naar wie beter niet? Ook lijkt het alsof mensen die er al langer mee bezig zijn alle antwoorden al hebben gevonden. Dat kan het gevoel geven dat je het niet snapt of dat je zelfs allergisch wordt van dat ‘zweverig’ gepraat. Kortom, er zijn voldoende redenen om snel de handdoek weer in de spirituele ring te gooien. Maar, dat lost je problemen niet op. Sterker nog, je bent misschien nog wel verder afgedreven van waar je eerst stond.

Gelukkig hoeft dat allemaal niet te gebeuren. Wanneer je de rode draden ontdekt wordt het al snel duidelijk dat onder het complexe jasje van spiritualiteit boordevol methoden zitten voor een gelukkiger leven. Daar gaat deze pragmatische lezing over.

Aan het eind van de lezing weet je:
- Wat (pragmatische) spiritualiteit is
- Wat verschillende stromingen/religies beogen
- Wat de sleutel tot geluk is
- Hoe je die sleutel kunt gebruiken
- Wat de relatie tussen spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling is
- Dat spiritualiteit helemaal niet-zweverig hoeft te zijn

Lezing ook geschikt en toegankelijk als je geen millennial bent!