Back to All Events

Spiritualiteit voor niet-zweverige mensen

Vaak kennen we wel iemand in onze omgeving die zich bezighoudt met yoga en meditatie of boeken leest van Eckhart Tolle, Deepak Chopra of Tijn Touber. Waarom doen deze mensen dat? Wat weten zij wat een hoop andere mensen niet lijken te weten? Deze vragen stelde ik mezelf tien jaar geleden voordat ik begon aan mijn spirituele ontdekkingsreis. 

Wat mij al snel opviel is dat spirituele ontwikkeling een individueel traject is. Bewandelaars van dit pad moeten hun eigen pad en antwoorden maar zien te vormen. Er zijn weinig mogelijkheden om even snel bijgespijkerd te worden. Dat heeft er toe geleid dat ik zelf op zoek ben gegaan naar antwoorden. Langzaam maar zeker begon ik de rode draad te ontdekken tussen de verschillende spirituele stromingen en hun gedachtegoed. Het werd mij duidelijk dat spiritualiteit helemaal niet vaag of zweverig hoeft te zijn. Sterker nog, onder het zweverige jasje van spiritualiteit zitten veel nuttige methoden voor meer plezier, gezondheid en voldoening. Veel methoden zijn ondertussen al wetenschappelijk onderzocht. Wat blijkt? Ze werken! Als echte pragmatist ben ik spiritualiteit gaan zien als persoonlijke ontwikkeling 2.0.

Tijdens deze lezing vertel ik meer over deze pragmatische methoden en leg ik in jip-en-janneketaal uit hoe verschillende stromingen antwoord geven op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘hoe kan ik bereiken wat ik wil?’

Kom je ook?

Klik dan hier?